Monday 13 July 2015

Επεράσαμε όμορφα...

Την προηγούμενη εβδομάδα προσπάθησα να βρω πολλές ωραίες δραστηριότητες για να περάσουμε δημιουργικά με τον Βασίλη, γιατί η ζέστη δεν μας άφησε πολλά περιθώρια για βόλτες.

Φτιάξαμε λοιπόν δική μας πλαστελίνη



Η συνταγή είναι αρκετά διαδεδομένη μιας και με μια απλή αναζήτηση σε πολλά blog τη βρίσκεις. Να η δική μας εκδοχή:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα αλάτι ψιλό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό ή κρεμόριο (θα το βρείτε στο σουπερ μάρκετ εκεί που είναι τα μπαχαρικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο (όσο πιο ανοιχτόχρωμο, τόσο καλύτερο- εγώ έβαλα λάδι καρύδας για να μυρίζει και ωραία)
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής. 
  • Τα ανακατεύετε όλα μαζί με την παραπάνω σειρά για 2 λεπτά περίπου. Μόλις αντέχουμε την θερμοκρασία, πιάνουμε το μείγμα και το δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας. Το χωρίζουμε σε όσες μπάλες θέλουμε και βάζουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στην κάθε μπάλα. Τις αποθηκεύουμε είτε τυλίγοντας τες με μεμβράνη ή σε μπολάκια. Εγώ τις έβαλα σε παλαιότερα βαζάκια πλαστελίνης που είχα αγοράσει και είχαν ξεραθεί. 

Την επόμενη μέρα ζωγραφίσαμε πολύ. Με μαρκαδόρους, πινέλα και νερομπογιές, κιμωλίες. Στο τέλος μου ήρθε μια ιδέα. Ένα πακέτο χαρτί οντουλέ. Αυτό με τις ανάγλυφες γραμμές. Το ανοίγω και η διασκέδαση κορυφώθηκε. Πήρε έναν μαρκαδόρο και ο ήχος που έκανε πάνω στο χαρτί, τον έκανε να ξεκαρδίζεται από τα γέλια. Οριζόντιες και κάθετες γραμμές, κάθε φορά και μια νέα ανακάλυψη



Μια άλλη μέρα, βρήκε μόνος του ο Βασίλης, ένα πακέτο με μικρά μαλλιαρά μπαλάκια (δεν ξέρω πως λέγονται) που τα είχα για τις χειροτεχνίες μας. Το άνοιξε, τις σκόρπισε όλες κάτω και τότε σκέφτηκα να του δώσω ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Αυτό ήταν! Τις μάζεψε όλες σε ένα μικρό μπολάκι. Η τέλεια ιδέα για ανάπτυξη των λεπτών δεξιοτήτων.



Πήγαμε και πρώτη φορά για μπάνιο φέτος. Και ήταν και μεσοβδόμαδα (δεν το έχω κάνει ποτέ τόσα χρόνια στην Αθήνα και ήταν καταπληκτική ιδέα). Παίξαμε πολύ με την άμμο, κάναμε και τις λιγοστές βουτιές μας γιατί η σχέση μας με το νερό δεν είναι και η καλύτερη.

Τέλος, μαγειρέψαμε τα φασολάκια που καθάρισε παρέα με τον μπαμπά, φτιάξαμε και τα αγαπημένα μας κουλουράκια κανέλας (θα σας γράψω συνταγή σε επόμενη ποστ).



Το Σαββατοκύριακο περιελάμβανε άλλο ένα μπανάκι και πολλές βόλτες με διάφορα παιδάκια και με πολύ μεγάλη χαρά συνειδητοποιώ ότι η κοινωνικοποίηση του έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ.

Εμείς λοιπόν όντως περάσαμε πολύ όμορφα. Ελπίζω να πήρατε καμιά ιδέα και εσείς.
Καλή εβδομάδα!

1 comment :

  1. Μπράβο μαμά Αντιγόνη, πολύ ωραίες ιδέες! Και για να σε ανταμείψω σου στέλνω ένα μικρό βραβειάκι, αν θέλεις πέρνα να παραλάβεις από εδώ: http://protiforamamma.blogspot.gr/2015/09/blog-post_29.html

    ReplyDelete