Tuesday 6 January 2015

Καταναλωτισμός

Στον Βασίλη δεν είχαμε πάρει σχεδόν τίποτα. Καρότσι, relax, καρεκλάκια φαγητού (ένα κανονικό και ένα φορητό), λίκνο και ένα σωρό άλλα,  μας τα έδωσε όλα η αδερφή μου. Και προίκα και... πω πω πόσα πολλά έξοδα γλιτώσαμε!!
Τώρα όμως τι με έχει πιάσει και θέλω να πάρω όσα δεν πήρα. Για την ακρίβεια είδα τι μας βόλεψε και πλέον έχω άποψη :)
Σκέφτομαι λοιπόν να πάρουμε ένα καρότσι το οποίο να έχει μεγάλες ρόδες για να μπορούμε να το μετακινούμε σε όλες τις επιφάνειες, να έχει αναστρέψιμη θέση το κυρίως σώμα του,  δηλαδή να βλέπει προς το δρόμο αλλά και προς τους γονείς και άλλες πολλές λεπτομέρειες. Οπότε αρχίζω και καταλήγω προς το Inglesina Quad. Είδαμε και το Bugaboo Buffalo αλλά πολύ ακριβό!  Επίσης μας άρεσε και ένα της Graco αλλά είχε πολύ έντονη κλίση το κυρίως σώμα, οπότε χρειάζεται και το πορτ μπεμπέ για νεογέννητο- κάτι το οποίο δεν ήθελα να πάρω. 

Μάλλον σ'αυτό θα καταλήξουμε: Inglesina Quad
Inglesina Quad: Μάλλον σ'αυτό θα καταλήξουμε


Τέλος, θα κλείσω με μια νέα μου ανακάλυψη. Το www.etsy.com. Έχει πολλά ωραία πραγματάκια για νεογέννητα όπως ρουχαλάκια,  πλεκτά καπελάκια, κουκλάκια αλλά συγκρατήθηκα και δεν πήρα κάτι προς το παρών γιατί δεν είμαστε σίγουροι ακόμα για το φύλο! Την άλλη εβδομάδα όμως που θα πάμε για την β επιπέδου,  ποιος μας κρατάει!

Σας φιλώ,
Η μαμά Αντιγόνη

10 comments :

  1. Εμείς πάλι, στον πρώτο μου γιο τα θέλαμε (ήθελα χαχαχα) όλα! Δεν υπήρχαν βλέπεις και κοντινοί μας συγγενείς με μωράκια ώστε να μας δανείσουν πράγματα... Έτσι όλα μα όλα ήταν ολοκαίνουρια στο Γιώργο μου! Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής η πλειοψηφία της προίκας του ήταν δώρα γιαγιάδων, παππούδων, θείων, φίλων κτλ κτλ, εμείς πήραμε λίγα πράγματα... Οπότε σε καταλαβαίνω να τα θέλεις όλα, έστω και στο δεύτερο! Και να σου πω κάτι καλά κάνεις. Γιατί τα δεύτερα μωράκια ή τα τρίτα, όλο τα χρησιμοποιημένα παίρνουν, άντε και κανένα καινούριο ρούχο ή παιχνίδι! χαχαχα Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στον Αναστάση μου, είναι και το ίδιο φύλο οπότε όλα ταμάμ! Καλώς σε βρήκα, φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά! Τα "καημένα" τα δεύτερα όλα μεταχειρισμένα. Το λέω γιατί και εγώ δεύτερη ήμουν ως παιδί, οπότε ένα δίκιο το έχεις. Και ας ξοδέψω μια μικρή περιουσία.
      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και καλώς ήρθες και στην δική μου παρέα.

      Delete
  2. Μου αρέσουν πολύ τα καρότσια της Inglesina, είχαμε στον ξαδερφούλη μου και θυμάμαι βόλευαν πολύ!
    Το etsy είναι θησαυρός :)
    Καλή αρχή στο blog σου!!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ τόσο πολυ!! :)

      Delete
  3. Και εμας τα περισσότερα στον πρωτο τα πηραν οι γιαγιαδες αλλα από ρουχα στον δευτερο παιρνω συχνα για να μην φοραει τα παντα από δευτερο χερι. Μου φαινεται καπως

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμάς "ευτυχώς" θα γεννηθεί σε αντίθετη εποχή, οπότε ότι και να είναι είτε αγόρι είτε κορίτσι, μάλλον τα ρούχα θα είναι όλα σχεδόν καινούρια. Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!! :)

      Delete
  4. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ στο πρώτο τα ήθελα όλα γιατί δεν είχα κανέναν να μου δανείσει αλλά και πάλι ψώνισα με αρκετή σύνεση μπορώ να πω. Τώρα αν είναι πάλι αγόρι - κι εγώ την επόμενη εβδομάδα θα ξέρω - θέλω μόνο ρουχαλάκια να του πάρω για να μη φοράει όλο τα μεταχειρισμένα. Αν είναι κορίτσι άαααστο, καταστραφήκαμε!!!!!!!!!!!!!

    Καρότσι inglesina - άλλο μοντέλο βέβαια - αλλά το έχουμε λιώσει και είναι δύναμη!!!

    Εμένα πάλι το παράπονό μου είναι ότι αν και πρώτο παιδί η μάνα μου αγόραζε ακόμη και τα ρούχα unisex και καλά έκανε γιατί έχω αδερφό αλλά σπάνια θα με δεις σε φώτο με φορεματάκια και ροζ μπλουζοκορδελάκια! Οπότε αν κάνω κορίτσι θα βγάλω το απωθημένο μου, χαχα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ αυτό το απωθημένο! Μα και να θες να συγκρατηθείς αν είναι κορίτσι, δεν μπορείς. Όλη η αγορά είναι φτιαγμένη για κορίτσια. Θέλεις να πάρεις όλα τα ρούχα που κυκλοφορούν. Και ό,τι άλλο κοριτσίστικο. Αδικία για τους γιούς, το ξέρω, αλλά....

      Delete
    2. Τελικά είναι αγόρι οπότε θα μείνει κι άλλο το απωθημένο, χαχα!

      Delete
    3. Τέλεια νέα!! Γερό να είναι και με το καλό!! Εμείς την Τρίτη θα ξέρουμε :)

      Delete